~ Dreams, stories, shoes, cities, clothes, books ~

maanantai 4. helmikuuta 2013

And the cons took over me

Stressi. Taas. Kiitos kuuluu lukiollemme.
...
Puristan hampaita yhteen ettei tähän tulisi liian vihaista tekstiä.

Kyse on siis yhdestä äidinkielen kurssista, joka on valinnainen mutta totta kai kaikkien tulisi se ottaa, sillä yo-kirjoituksissa voidaan kysyä kaikista kursseista ja kaikkihan me joudumme äikän kirjoittamaan. Kurssin aihepiiri on itselleni sen verran vieras ja vastenmielinen ja se on kuulemma esiintymispainotteinen käytännön kurssi, eli en millään haluaisi sinne mennä. Ehdin jo täytellä kurssimuutoslapun ja heivata kyseisen kurssin pois vaivaamasta minua lukkarissani.
No, sitten ryhmänohjaajamme latoi luokalleni viestejä, joissa hän mainosti ko. kurssia ja tähdensi faktaa, että äidinkielen kaikista kursseista voidaan kysyä yo-kokeessa, blaa blaa blaa. Ja huomautti myös, että kurssi tuskin toteutuu, jos sinne ei ilmoittaudu enemmän opiskelijoita. Tässä vaiheessa minua alkoi kaduttaa ja rupesin sitten kriiseilemään, että mitä jos mokaan yo:t nyt tämän yhden käymättömän kurssin takia & samaan aikaan puolustelin itselleni, että L:n kirjoittanut siskonikaan ei ollut käynyt tätä kurssia. Vaihdoin mielipidettäni kurssin kanssa ehkä kerran tunnissa, ja eilen sitten olin vihdoin tullut siihen tulokseen, että menenkin kurssille, koska en halua riskeerata kirjoituksia vaikka sitten joutuisin kestämään esiintymistä ja paineita jne.
Se olisi ehkä ollut ihan järkevä päätös. Joku ei vain ilmeisesti halua, että menen tälle kurssille. Sain tänään selville koulussa, että ilmeisesti kukaan ei ole tulossa sinne. Enpä taida huomenna herätä normaalia aikaisemmin kouluun vain mennäkseni tarkistamaan, olenko tosiaan yksin yrittämässä kurssia läpäistä. Oletus on siis, että se ei toteudu. Ja miten se voi olla mahdollista, jos kerran yo-kokeessa voi olla tästäkin kurssista kysymys, häh?! Mikä lukion ykkösiä vaivaa, haluavatko kaikki tarkoituksellisesti päästää irti mahdollisuudesta kirjoittaa äikkä hyvin?
Luulen, että kukaan ei vain halua käydä kurssia. Se on sitten siinä, jos kokeessa on kysymys kurssista, ei voi mitään. Enpä taida enää edes salaisesti toivoa voivani kirjoittaa äikän edes lähelle yhtä hyvin kuin siskoni.
Kiitos siis, pikkuinen lukiomme kera 14 ykkösluokan opiskelijan. Tällaisia huonoja puolia osasin uumoilla, mutten tajunnut odottaa että lukion pienuus voisi aidosti huonontaa valmiuksia kirjoituksiin. Täytyy sitten kai lakata antamasta kirjoituksille mitään arvoa ajatuksissaankaan, jotten sitten pettyisi liikaa nähdessäni odotettua huonommat tulokset.

Ja nyt ei mihinkään mutta kaikkeen liittyviä kuvia to cheer up everyone who reads this no one.

3 kommenttia:

 1. Minun mielestä juuri noilla esiintymis painotteisilla kursseilla ei ole niin väliä yo-kokeitten kannalta. Sillä nuo kurssit juuri parantaa sitä puhe- ja esiintymis taitoa, mutta yo-kokeissahan vain kirjoitetaan, eikä esitetä mitään, ainakaan minun tietääkseni.
  Enemmän äidinkielen yo-kokeissa luulisi painotettavan juuri niitä erilaisia kirjoitus tyyppejä, rakennetta ja tuollaista tärkeää perustietoa. Onhan siellä välillä ollut vähän kaikkea muuutakin kyllä, mutta epäilen ettei tuolla kurssilla paljoa virkaa moisessa ole, ellei siellä sitten ole jotakin tärkeää aihetta jota käsitellään, jota vähän epäilen ettei ole.
  Sitäpaitsi, eivätkö nuo samat kurssit tule seuraavinakin vuosina? Omassa lukiossani ainakin tulee mahdollisuuksia tehdä niitä tulevinakin vuosina, koska tunnetusti ykkösvuotisia lukiolaisia ei kiinnosta ottaa ylimääräisiä kursseja.
  Vaikka kyllä joukkoon mahtuu niitä hulluja minunlaisia ihmisiäkin, jotka syystä tai toisesta haluaa suorittaa 40 kurssia jo ekana vuonna... hehe.

  (anteeksi metrilitania kommentti :_D)

  nuo kuvat ovat ihan piristäviä tässä kokeiden lukuun turhautumisen parissa, no mutta onneksi huomenna on koeviikon viimoinen koe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kommentistasi! Niinpä, niin luulisin kyllä minäkin, mutta kurssista on kuulemma kysytty ennenkin yo-kokeessa... Ja meidän lukiomme on tosiaan niin pieni, ettei kursseja voi suorittaa kuin yhtenä vuonna. :/ Mutta hei, onnea vikaan kokeeseen (: Meillä koeviikko loppuikin jo viime perjantaina :D

   Poista