~ Dreams, stories, shoes, cities, clothes, books ~

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Finally I know something for sure

Nyt minä sen keksin! Vihdoin mulla on edes yksi varma (?) tulevaisuudensuunnitelma! Oli aivan pakko tulla hehkuttamaan.
The great plan is: Lähden lukion jälkeen au pairiksi mitä luultavimmin Ranskaan. Olen lukenut ranskaa nyt kaksi vuotta ja lukiossa tarkoitus olisi lukea sitä se about 3 vuotta, tai ainakin mahdollisimman monta kurssia; en tosiaan ole laskenut, kuinka monta vuotta niistä yhteensä tulisi. :P Mutta siis, lukion jälkeen mun pitäisi osata tarpeeksi kyseistä kieltä, jotta pärjäisin maassa. Nytkin nimittäin muistiin on päntätty perusasioita, myös rutkasti sellaisia tapoja ilmaista asioita sekä sanoja, joita tulee varmasti tarvitsemaan lähes jokapäiväisessä elämässä. Lukion aikana kerään rahaa talteen - tosin minulla olisi jo nyt kasassa sen verran, että voisin lähteä, mutta onnistun taatusti kuluttamaan suuren osan niistä ties mihin kolmen vuoden aikana. Ja ajokorttikin olisi hyvä olla, mutta siihen kuluvia summia tuskin saan kokoon parissa vuodessa...
Mutta lörpöttely seis. Olen pitkään miettinyt, että olisi hienoa lähteä au pairiksi, mutta toisaalta haluaisin myös lukion jälkeen yrittää yliopistoon (tosin uskon, että mahdollisuuteni päästä sisään ensimmäisellä - ja kenties toisellakin - yrityksellä on suunnilleen 5 %). Ja jos haen sitkeästi yliopistoon enkä pääse, voi olla liian myöhäistä päästä enää minkään järjestön kautta au pairiksi, ja sitten edessä onkin harvinaisen tylsä ja turha välivuosi. Tämän monimutkaisen kuvion takia olen jo kerran haudannut au pair -haaveeni, mutta tässä eräs päivä oli pilvinen sää ja koneella surffaillessani satuin löytämään yhden vaihto-oppilasjärjestön (or whatever it is), ja löydön seurauksena kirjanmerkkilistani karttui jopa viidellä uudella linkillä. Vertailin hintoja mielessäni au pair -vuosi juuri Ranskassa (tosin otin talteen myös pelkästään USA:han au paireja välittäviä järjestöjä), ja huomasin, ettei tämä unelma ole ollenkaan tavoittamattomissani! Ohjelmamaksut vaihtelevat 195 eurosta 495 euroon, ja halvin sisältää vain sijoituksen, 290 euroon mahtuu esimerkiksi ohjelmaan sijoittaminen, henkilökohtainen palvelu, VIP-asiakkuus ja muita palveluja, opas, lähtijävalmennus, infopaketti ja osallistumistodistus, kun taas 495 euroon on sisällytetty lennot, kuljetus isäntäperheen luo ja perusvakuutus. Toki ohjelmamaksun päälle tulee kaikenlaisia lisäkuluja (vakuutus, viisumi, passi, peruutusturva, rikosrekisteriote) riippuen kohdemaasta, mutta uskon hetkellisen köyhtymisen olevan kokemuksen arvoista. Varsinkin, kun isäntäperheeltä saa taskurahaa elämiseen.
Jos lähtisin matkaan halvimmalla mahdollisella ohjelmamaksulla ja ostaisin lennot joltain halpalentoyhtiöltä plus tietenkin perusvakuutukset ynnä muut pakolliset blaablaat, säästäisin varmasti. Kaiken maailman VIP-asiakkuudet, ylimääräiset palvelut, oppaat ja infopaketit ovat turhia: netistä saa tarpeeksi tietoa maasta, johon on menossa, ja apua varmasti saa aina tarvittaessa vuoden aikana mistä tahansa. Sitten olisi ylimääräistä rahaa yllättäviin kuluihin, kulkemiseen ja ties mihin, mitä eteen tulee.
Jees, kuulostaa mahdolliselta! I'm so happy. :] Taidan siis suosiolla pitää välivuoden lukion jälkeen (ja hakea yliopistoon + käydä pääsykokeissa mahdollisesti, ihan vain kokemuksen takia) ja lähteä maailmalle lapsia hoitamaan!2 kommenttia:

  1. Hhheeeeeiiiiii hiaano blogi!! Kiva nimi :) voisin vaihtaa oman blogini nimen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hheei jee kiitos! :D <3 Sulha on just hyvä nimi sillä :o Mut jos vaihat ni tell me the new name! Aion liittyy blogis lukijaks ;))

      Poista